בסיס פיצה עם ביצים וטימין, עשיר בטעם וארומה.
המרכיבים:
3 כוסות קמח לבן
2 כפות שמן זית
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 כפות טימין
1 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה את המים עם השמרים והסוכר ומניחים בצד ל- 10 דקות.
מנפים יחד את הקמח והמלח לקערה גדולה ומפזרים פנימה את הטימין.
טורפים את הביצים לתוך תערובת השמרים.
שופכים את תערובת הנוזלים אל תוך תערובת הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק רך ודביק.
מקמחים מעט משטח עבודה. מעבירים אליו את הבצק ולשים כחמש דקות, עד שמתקבל בצק לא דביק.
מושחים את הבצק במעט שמן ומניחים אותו לתפיחה בקערה עד שהוא מכפיל את נפחו, כ- 2 עד 3 שעות.
מוציאים את הבצק ולשים מעט רק להוצאת האוויר.
משטחים את הבצק בתבנית פיצה משומנת היטב (בקוטר של מינימום 30 ס"מ) ומניחים לתפוח כ- 10 דקות.
משמנים קלות את הבצק בשמן זית.
מוסיפים רוטב/גבינות/תוספות ואופים כרגיל.
הוסיפו תגובה