ראשי » מתכונים לפיצה » מתכון קל של פיצה מרגריטה

מתכון קל של פיצה מרגריטה

פיצה מרגריטה

לכל אוהב פיצה מרגריטה שעדיין לא מכיר ולא יודע, היסטוריה בכמה מילים על פיצה מרגריטה הבסיסית והפופולרית בכל העולם, יחד עם מתכון קל ופשוט להכנה. אז למה אתם מחכים?

אז כפי שכבר סיפרנו לכם בעבר, ולמי שלא קרא ולא ידע, על פי המסורת נוצרה הפיצה מרגריטה בנפולי שבאיטליה על ידי שף מקומי.

הוא אפה את הפיצה לכבוד המלכה מרגריטה, ועשה שימוש בצבעים של דגל איטליה: אדום, לבן וירוק.

האדום יוצג באמצעות רוטב העגבניות, הלבן – גבינת המוצרלה, והירוק -מייצג את תוספת הבזיליקום.

קיימות מספר דרישות בסיס להכנת פיצה מרגריטה אותנטית – צפיפות וגובה מסוים של הבצק, גבינת מוצרלה טרייה ובזיליקום טרי, יחד עם אפייה בתנור עצים.

למרות שפיצה מרגריטה ידועה היטב במקורה שמגיע מנפולי, היא בהחלט סמל עבור כל איטליה.

להלן הבצק הבסיסי ומתכון לפיצת מרגריטה המסורתית. אם זו הפעם הראשונה שבה אתם מנסים להכין פיצת מרגריטה, מצפה לכם הפתעה נעימה. היא קלה להכנה ומשמחת את בלוטות הטעם והנפש.

המרכיבים:

2 כוסות מים חמים

2 שקיות של שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2 כפות מלח

2 כפות שמן זית

6 כוסות קמח לבן

אופן ההכנה:

מערבבים יחד בקערה את השמרים, הסוכר והמים. התערובת תתחיל לתסוס בתוך מספר דקות.

מוסיפים קמח ומלח בהדרגה תוך כדי לישה, עד שהבצק מתחיל לקבל צורה של כדור.

מוסיפים את שמן הזית.

אם הבצק דביק ורטוב, ניתן להוסיף עוד קמח.

מניחים את הבצק לטפיחה במשך כשעה בטמפרטורת החדר או במשך כחמש שעות במקרר.

ברגע שהבצק טופח, מרדדים אותו לעיגול רחב בגודל מגש הפיצה. יש ללחוץ מעט על הקצוות כדי ליצור מעין "חומה" עבור הרוטב.

מורחים את הבצק ברוטב עגבניות באופן אחיד.

מפזרים פרוסות של גבינת מוצרלה טרייה על הרוטב.

מפזרים מלמעלה בזיליקום טרי ושמן זית.

ניתן להוסיף גם מלח ו/או פלפל בשביל הטעם.

מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

בדרך כלל לוקח כ-15 דקות לאפות כל פיצה. יש לשים לב מתי הגבינה מתחילה לבעבע והקרום יהפוך להיות בצבע חום בהיר. המפתח הוא להמיס מעט את המוצרלה הטרייה מבלי להפוך אותה למחוספסת, ולהשאיר אותה קרוב יותר למבנה השלם שלה.

בהצלחה ובתיאבון!

מר מגש

מייסד האתר והאב הרוחני שלנו. האגדה מספרת שפיצה הייתה המילה הראשונה שאמר כתינוק. מר מגש שולט בכל רזי הפיצה ויודע לענות על כל שאלה שלנו בנושא.

2 תגובות