ראשי » מתכונים לפיצה » מתכונים לפיצות » מתכון לפיצה עם פסטו פטרוזיליה וגבינת פטה בסגנון מערת האש

מתכון לפיצה עם פסטו פטרוזיליה וגבינת פטה בסגנון מערת האש

פיצה פסטו

פיצה לבנה, קלת הכנה ומיוחדת, בתערובת גבינות עם פסטו מנצח.

המרכיבים:

לפסטו:

3 כוסות עלי פטרוזיליה טריה

2 שיני שום קצוצות

שליש כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

שליש כוס צנוברים קלויים לכדי הזהבה

שליש כוס שמן זית

לפיצה:

6 כפות חמאה מומסת (ללא מלח)

10 דפי פילו (מופשרים, מופרדים בניירות אפיה, ומכוסים במגבת

½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

¾ כוס גבינת פטה מפוררת

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מכינים את הפסטו: במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הפסטו לתערובת אחידה.

ניתן להכין את הפסטו עד 3 ימים לפני הכנת הפיצה ולשמור בקירור בכלי סגור.

מכינים את הפיצה: מורחים נייר אפיה במעט מהחמאה המומסת.

מניחים על נייר האפיה דף פילו.

מברישים קלות את דף הפילו במעט חמאה מומסת.

מניחים דף פילו נוסף על הגבינה ולוחצים אותו לדף שמתחתיו.

חוזרים על התהליך עם שארית דפי הפילו (מורחים בחמאה, מפזרים גבינת פרמז'ן, מהדקים) עד העלה האחרון.

מורחים גם את העלה העליון במעט חמאה.

מהדקים את הקצוות.

מורחים פסטו ומפזרים את גבינת הפטה.

אופים במרכז התנור כ- 1 כף גבינת פרמזן.כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב.

פיצה פסטו

 

מר מגש

מייסד האתר והאב הרוחני שלנו. האגדה מספרת שפיצה הייתה המילה הראשונה שאמר כתינוק. מר מגש שולט בכל רזי הפיצה ויודע לענות על כל שאלה שלנו בנושא.

הוסיפו תגובה