ראשי » מתכונים לפיצה » מתכון לפיצה כפולה עם מילוי מפנק

מתכון לפיצה כפולה עם מילוי מפנק

פיצה פאי

פיצה כפולה, עבה, ומלאה בדברים טובים. מתאימה במיוחד לערבי החורף בזמנים שאתם ממש רעבים וצריכים אוכל מנחם, שיחמם את הבטן ואת הלב.

המרכיבים:

250 גרם גבינה צפתית

250 גרם פטריות טריות, פרוסות

1 בצל קטן קצוץ

1 פלפל ירוק קצוץ

1 כף שמן זית

1 כוס תערובת גבינות צהובות (לפי הטעם)

2 בסיסי בצק דק לפיצה (קנוי או ביתי) בקוטר 30 ס"מ

אופן ההכנה:

מניחים נייר אלומיניום באורך של כ-75 ס"מ על גבי מגש פיצה.

במחבת רחבה מטגנים את הבצל, הפטריות והפלפל על אש בינונית, במשך כ-10 דקות עד שהבצל מזהיב והירקות מתרככים מעט. מערבבים מידי פעם.

מוסיפים את הגבינה הצפתית ומערבבים לתוך התערובת.

מסננים מנוזלים.

מניחים בצק פיצה אחד על נייר האלומיניום בתבנית.

שופכים את תערובת הירקות והגבינה על הבצק ומפזרים באופן אחיד.

מניחים את הבצק השני על גבי התערובת (אם משתמשים בבצק מוכן, יש להקפיד שהחלק העליון של הבצק יפנה כלפי מטה דווקא).

לוחצים מעט את הפיצה להידוק המילוי.

מקפלים וסוגרים את נייר האלומיניום באופן שיעטוף את הפיצה הכפולה.

אופים בתנור בחום של כ-180 מעלות למשך 20-25 דקות.

פותחים את נייר האלומיניום, ומברישים את החלק העליון בשמן זית.

מפזרים באופן אחיד את הגבינה הצהובה.

מחזירים את הפיצה (לא מכוסה) לתנור, ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

פיצה פאי

רוצים לגוון עם מתכונים לפיצה שיפתיעו את כולם לחצו כאן

מר מגש

מייסד האתר והאב הרוחני שלנו. האגדה מספרת שפיצה הייתה המילה הראשונה שאמר כתינוק. מר מגש שולט בכל רזי הפיצה ויודע לענות על כל שאלה שלנו בנושא.

הוסיפו תגובה