זהו מתכון לרוטב פיצה ביתי אותנטי וטעים:
מרכיבים:
בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
500 גרם עגבניות קלופות קצוצות
2 כפיות רסק עגבניות בריכוז גבוה
כף חומץ יין לבן
3 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל במחבת רחבה עד שהוא נהיה שקוף.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הרסק, החומץ והסוכר.
מבשלים על אש קטנה במשך כשעה. יש לבחוש מידי פעם ולמעוך קלות את חתיכות העגבניות כשהן מתרככות.
אם בסיום הבישול יש עדיין חתיכות עגבניות, מומלץ להעביר דרך מסננת.
ניתן לשמור את הרוטב בכלי אטום במקרר עד שבועיים.
הוסיפו תגובה