לאוהבי הטעמים המקסיקניים, פיצה מרובת מרכיבים ועשירה בטעמים. תאווה לעין ולחיך.
המרכיבים:
בסיס עבה לפיצה (לא אפוי, קנוי מופשר או מוכן מאחד המתכונים שלנו)
1 כף שמן
½ בצל קצוץ
1 כפית תבלין צ'ילי גרוס
½ כפית כמון
¼ כפית קינמון טחון
1 כף מים
קופסת שימורי שעועית שחורה, מסוננת
2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
מעט סולת לפיזור
1 כוס גבינת מונטריי ג'ק או צ'דר מגוררת
¾ כוס עגבניות חתוכות
½ כוס גרעיני תירס מתוק (משימורים או מופשר מקפוא)
½ פלפל ירוק קצוץ
½ כוס טבעות זיתים שחורים
½ כפית שמן זית
תוספות אופציונליות: רוטב סלסה, שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת עמוקה על אש בינונית.
מוסיפים בצל, תבלין צ'ילי גרוס, כמון, קינמון וכף מים.
מכסים במכסה ומבשלים כ-4 דקות עד שהבצל מתרכך.
טוחנים מחצית מהשעועית במעבד מזון לעיסה כמעט חלקה ומוסיפים למחבת.
מורחים שמן על תבנית הפיצה ומפזרים סולת.
משטחים את הבצק בתבנית ועולים עם השוליים על צידי המגש.
מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך 20-15 דקות.
מסירים את הניילון ואופים כ- 7-5 דקות בתנור אפיה בחום של 250 מעלות, עד שהבצק מתייבש ומתקשה.
מפזרים את התערובת שבצחבת באופן אחיד על הבצק.
מפזרים מחצית מהגבינה, יתרת השעועית, עגבניות, תירס,פלפל ירוק וזיתים.
מפזרים מעל את יתרת הגבינה.
אופים כ-12-10 דקות נוספות, עד שקצוות הבצק מקבלים צבע זהוב.
מברישים את השוליים בשמן זית.
פורסים ומגישים עם רוטב סלסה ושמנת חמוצה.
הוסיפו תגובה