ראשי » מתכונים לפיצה » מתכונים לבצק לפיצה » מתכון לבצק תירס בסגנון השד הסיני הבכיין

מתכון לבצק תירס בסגנון השד הסיני הבכיין

פיצה פולנטה

בסיס חלופי לבצקים הרגילים, וריאציה על הפולנטה האיטלקית הידועה.

המרכיבים:

1 כף שמרים יבשים

1 כף תמצית מאלט שעורה

1 כוס מים חמימים

¾ כוס סולת

¾ כוס פולנטה (קמח תירס)

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

שופכים את המים, השמרים ותמצית השעורה לקערה עמוקה. מערבבים/מערבלים עד שהשמרים נמסים והתערובת אחידה.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולשים ביד או מערבלים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון נצמד, ומניחים לתפוח עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעתיים.

לאחר ההתפחה, לשים שוב לישה קצרה להוצאת האויר ומרדדים לעיגול בגודל מגש פיצה או ניר אפיה.

מוסיפים רוטב, גבינות ותוספות לפי הטעם (מאוד מומלץ להוסיף לבסיס זה ירקות צלויים כתוספת על הפיצה).

אופים בתנור שחומם מראש ל- 425 מעלות במשך 20-25 דקות.

פיצה פולנטה

 

מר מגש

מייסד האתר והאב הרוחני שלנו. האגדה מספרת שפיצה הייתה המילה הראשונה שאמר כתינוק. מר מגש שולט בכל רזי הפיצה ויודע לענות על כל שאלה שלנו בנושא.

הוסיפו תגובה