Site icon MyPizza.co.il

מתכון לפיצה תאילנדית מארמון המלך צ'יצ'לונג

פיצה בסגנון תאילנדי בטעמי מזרח מובהקים.

המרכיבים:

1 בסיס לפיצה (ניתן לקנות בצק מוכן או למצוא תחת הקטגוריה "בצק פיצה" מספר רעיונות)

שליש כוס חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

3 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים

2 כפות מיץ לימון

3 שיני שום קצוצות

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית פלפל צ'ילי טחון

1 כף עמילן תירס

שליש כוס מים

1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

½ כוס פלפל אדום קצוץ (גמבה)

½ כוס תירס גמדי חתוך

¼ כוס בצל ירוק קצוץ

2 כפות כוסברה טריה קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה ל- 230 מעלות.

מערבבים בקערית או כוס את החומץ, סויה, חמאת בוטנים, מיץ לימון, שום, ג'ינג'ר, פלפל שחור וצ'ילי גרוס.

משמנים קלות מחבת רחבה, שופכים פנימה את התערובת ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים 3-4 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

בקערה קטנה או כוס מערבבים את עמילן התירס והמים עד שהתערובת אחידה ללא גושים.

מוסיפים את תערובת העמילן למחבת ומבשלים 5 דקות נוספות תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מסמיכה.

מורידים מהכיריים.

מפזרים את הגבינה על בסיס הפיצה.

מטפטפים את התערובת מהמחבת באופן אחיד על הגבינה.

מפזרים מעל את הגמבה, התירס והבצל הירוק.

אופים 18-20 דקות עד שהגבינה נמסה והבסיס מזהיב.

מוציאים מהתנור ומפזרים את הכוסברה על הפיצה לפני ההגשה.

 

Exit mobile version