Site icon MyPizza.co.il

מתכון לפיצה מקסיקנית בסגנון חואן

מתכון מלא לפיצה מקסיקנית מקורית, מהבצק ועד לתוספות.

המרכיבים:

לבצק

1 כוס מים פושרים

2 כפות מים פושרים (בנוסף לכוס, בנפרד)

2 וחצי כפיות שמרים יבשים

½ כפית סוכר

3 כפות שמן בוטנים

½ 2 כוסות קמח

שני שליש כוס קמח תירס (לא קורנפלור שמשמש לעוגות!!)

1 כף קמח תירס (בנוסף)

1 כפית מלח

½ כפית כמון

לרוטב

700 גרם עגבניות ירוקות (זן ירוק, לא עגבניות בוסר!!)

1 בצל קטן פרוס דק

2 שיני שום פרוסות דק

2 כפות שמן בוטנים

¼ כוס כוסברה טריה קצוצה

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

½ 1  כוסות גבינה מקסיקנית או גבינת צ'דר, מגוררת

2 פלפל צ'ילי ירוקים, קלויים, קלופים, וחתוכים לרצועות דקות

2 בצלים ירוקים פרוסים דק

¼ כוס טבעות זיתים ירוקים

¼ כוס שעועית שחורה מבושלת (או שטופה, אם משתמשים בקופסת שימורים)

מלח

אופן ההכנה:

להכנת הבצק

מחממים ½ כוס מים לכ- 40 מעלות ושופכים לקערה עמוקה.

מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים, ומניחים לכ- 5 דקות, עד שנוצר מעט קצף.

מוסיפים את שארית המים ואת כל שאר חומרי הבצק.

לשים ביד או בוו לישה עד שמתקבל בצק אחיד.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ולשים כ- 10 דקות נוספות, עד שהבצק גמיש ואלסטי.

מניחים להתפחה את הבצק בקערה משומנת, מכוסה במגבת, לכשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להכנת הרוטב

מרתיחים את העגבניות בסיר עם מים למשך דקה.

מסננים את העגבניות במסננת ומניחים להן להצטנן.

פורסים כל עגבניה לשמונה משולשים.

מחממים את השמן במחבת כבדה על חום בינוני, ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך ומזהיב.

מוסיפים את העגבניות למחבת עד שהן מתרככות והתערובת מצטמצמת לכדי כוס וחצי בנפח.

מצננים מעט את התערובת וטוחנים במעבד מזון או מטחנה ידנית.

מעבירים את העגבניות הוחונות לקערה ומוסיפים את הכוסברה, מיץ הלימון ומלח לפי הטעם.

להרכבת הפיצה

מחממים תנור אפיה ל- 250 מעלות.

מפזרים את כף קמח התירס על מגש פיצה של כ- 40 ס"מ.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים למגש.

אופים כ- 5 דקות.

מוציאים מהתנור ומורחים באופן אחיד את הרוטב על הבצק, משאירים שוליים ריקים של כ- 1.5 ס"מ.

מפזרים את יתרת המרכיבים באופן אחיד על הפיצה.

אופים כ- 10 דקות, עד שהגבינה נמסה ושולי הבצק מתחילים להזהיב.

 

Exit mobile version