Site icon MyPizza.co.il

מתכון לפיצה טרה רוסה עם בצל אדום מקורמל

פיצה עם בצל סגול

פיצה זו מתאימה במיוחד לימי החורף הקרים בשל הבצל המקורמל המהווה בה מרכיב עיקרי. שימו לב שבפיצה אין גבינת מוצרלה, אלא פטה בלבד, המחמיאה לטעמו של הבצל המקורמל.

המרכיבים:

1 בסיס לפיצה (קנוי או מוכן)

1 כפית שמן זית

2 בצלים אדומים (או סגולים)

½  כף סירופ מייפל או סוכר חום

½  כף חומץ בלסמי

1 כפית בזיליקום מיובש

1 כוס רוטב פיצה (ביתי או קנוי)

1 כוס עלי תרד קצוצים

¼  כוס עלי בזיליקום טרי

1 כוס גבינת פטה מגוררת

¼  כפית אורגנו מיובש

⅛  כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על להבה בינונית.

מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה תכופה, עד שהבצלים מקבלים גוון זהוב-חום.

מוסיפים את סירופ המייפל (או הסוכר החום), את החומץ והבזיליקום.

בוחשים ומסירים מן האש. מניחים בצד.

מורחים את הרוטב על בסיס הבצק, משאירים שוליים של כ-2 סנטימטרים.

מפזרים את עלי התרד על הפיצה באופן אחיד.

מפזרים את הבצל המטוגן על הפיצה באופן אחיד.

מפזרים את עלי הבזיליקום על הפיצה באופן אחיד, ומעליהם את גבינת הפטה, האורגנו והפלפל השחור.

אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהבצק משחים.

Exit mobile version