Site icon MyPizza.co.il

מתכון לגבינה צהובה טבעונית

מתכון להכנת גבינה לטבעונים שביננו. ניתן לגוון את הטעם באמצעות תוספות שונות.

המרכיבים:

1 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים)

3 כוסות מים רתוחים מצוננים

2 כפיות אבקת אגר אגר (תחליף צמחי לג'לטין)

¼ כוס שמרים

¼ כוס מיץ לימון סחוט טבעי

1 כף אבקת בצל

1 כפית מלח

½ כפית אבקת שום

תוספות לפי הטעם (אופציונלי)

אופן ההכנה:

משרים את אגוזי הקשיו למשך הלילה בחצי מכמות המים (½ 1 כוסות), כך שהמים מכסים את האגוזים בעודף של כ- 2 ס"מ גובה.

למחרת מסננים את אגוזי הקשיו לאחר ההשריה.

טוחנים את אגוזי הקשיו המסוננים עם כל שאר המרכיבים, למעט המים ואבקת האגר אגר, במעבד מזון.

מרתיחים את שארית המים (½ 1 כוסות) במחבת.

מוסיפים את אבקת האגר אגר ומרתיחים יחד למשך דקה, תוך כדי ערבוב מתמיד.

מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 5 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהאבקה נמסה לחלוטין.

מוסיפים את התערובת למעבד המזון ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

ניתן להוסיף לתערובת לפי הטעם פלפלים חריפים, עשבי תיבול, או כל גיוון אחר.

משמנים כלי זכוכית בשמן צמחי. מעבירים את התערובת לכלי. מצננים במקרר עד שהתערובת מתקשה.

מחלצים מהכלי על ידי העברת סכין מסביב לשוליים.

שומרים במקרר בכלי אטום, עד 5 ימים.

Exit mobile version