Site icon MyPizza.co.il

דיאטת פיצה

דיאטה פיצה

פיצה תמיד נחשבת לאחד המאכלים האסורים בדיאטות, ובעיקר כי היא נתפסת כ"ג'אנק פוד", באותה קטגוריה עם שאר סוגי האוכל המהיר למיניהם. אלא שיש (לפחות) שני אנשים שהוכיחו לעצמם ולעולם שלא רק שמותר לאכול פיצות, אלא שאפשר לרדת איתן במשקל ואפילו לשפר את הבריאות.

שארלוט פלרמינו, בת 28 מברוקלין, החליטה לעשות ניסוי, בו היא ניזונה רק מפיצות במשך שבוע אחד. בנוסף לכך היא נמנעה מסוכר ומאלכוהול, ובסופו של אותו שבוע גילתה שהיא רזתה כמעט 2.5 קילו!

יחד עם זאת, היא טוענת, הדיאטה לא מתאימה לטווח ארוך. אמנם הצרבות והנפיחות שהיא סבלה מהן חלפו לאחר מספר ימים, אך לדבריה קשה להתנזר מכל שאר המאכלים והמשקאות למשך תקופות ארוכות. למעשה מטרת הניסוי, שהוכתר בהצלחה, היתה להוכיח שברגע שמתנזרים מסוכר ומאלכוהול ניתן לאכול כל דבר ועדיין לרזות.

לעומתה, רוכב אופניים ובעל פיצריה מפלורידה, מאט מק'קליילן, יצר דיאטת פיצה ייחודית, והוא מתמיד בה כבר 5 שנים! מאט הבין שניתן, באמצעות אכילת פיצות בריאות, לרדת במשקל, לשפר את הבריאות ואת ההישגים.

הוא הגביל את הצריכה שלו ל- 2400 קלוריות יומיות, והדיאטה שלו כוללת 6 משולשי פיצה ליום.

התוצאות שלו מדהימות: בתוך חודש, הוא הוריד קרוב ל- 11 קילו, רמת הכולסטרול שלו ירדה מ- 243 ל- 157, ואחוז השומן מ- 20% ל- 9%.

מק'קליילן התחיל לצלם כבר תוכנית ריאליטי על הדיאטה שלו, והוא משתף גם מספר טיפים להצלחה:

הבצק- עדיף שיהיה דק ומחיטה מלאה (תוספת סיבים ופחמימות ללא קלוריות מיותרות).

הרוטב- הוספת שום ושמן זית לרוטב עגבניות הבסיסי (לחיזוק המערכת החיסונית ולהוספת אנטיאוקסידנטים).

הגבינה- עדיף להשתמש בגבינה רזה ובאופן מינימליסטי, רק בשביל הטעם והמרקם.

התוספות- עדיף שתהיינה מזינות, כמו תערובת של חלבונים, אנטי-אוקסידנטים ושומנים טובים (כגון ביצים, ברוקולי,תרד, ואבוקדו).

 

Exit mobile version