ראשי » מתכונים לפיצה » מתכון לפיצה פאי של פרופסור פליצ’ה היקר

מתכון לפיצה פאי של פרופסור פליצ'ה היקר

פיצה פאי

הרבה יותר מפיצה – ממתכון זה מתקבל פאי פיצה מלא בכל טוב. ניתן לגוון תוספות לפי טעמכם, אך מומלץ לנסות את המתכון המקורי ולהקפיד על סדר הוספת המרכיבים.

המרכיבים:

בצק מוכן לפיצה (כמות של חצי קילו קמח). ניתן למצוא מתכונים לבצק פיצה אצלנו

⅓ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

1 שן שום קצוצה

1 כף שמן זית

1 כוס עלי תרד קצוצים

2 עגבניות בינוניות – קלופות, נקיות מגרעינים וקצוצות.

1 כף בזיליקום (מיובש או טרי קצוץ)

⅛ כפית עלי מרווה (מיובשים או טריים קצוצים)

1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

1 חלבון ביצה

1 כף מים

הוראות הכנה:

לאחר שהבצק תופח, יש ללוש לתוכו את גבינת הפרמז'ן.

במחבת בינוני מחממים את שמן הזית ומקפיצים את השום, כ-30 שניות.

מוסיפים את התרד. מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב בכף, עד אשר עלי התרד מתרככים.

מוסיפים את המרווה, בוחשים. מניחים את המחבת בצד.

מערבבים בקערה את העגבניות הקצוצות עם הבזיליקום. מניחים בצד.

מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים חצי מהבצק על מגש פיצה.

מפזרים על הבצק (לפי הסדר), ותוך כדי שמניחים שוליים של כ-2 ס"מ: חצי כמות מגבינת המוצרלה, את כל התרד המבושל, תערובת העגבניות עם הבזיליקום.

מפזרים מעל את שארית גבינת המוצרלה.

מרדדים את חצי הבצק השני ומניחים אותו מעל התערובת שבמגש.

מהדקים את שולי שני הבצקים.

מניחים בצד להתפחה במשך כשעה.

מברישים את הבצק בתערובת של חלבון עם כף מים.

אופים בתנור אפיה ב-150 מעלות כ-40 דקות, עד שהבצק משחים קלות.

אם יש צורך, ניתן לכסות את הבצק בנייר אלומניום במהלך עשר הדקות האחרונות לאפיה, על מנת למנוע השחמת יתר.

פיצה פאי

משולשת

משולשת קיבלה את הכינוי שלה על שם סלידתה מכל פיצה שהיא לא משולשת.
מבחינתה פיצה לא משולשת היא חילול קודש. משולשת אחראית שנגיש את כל הכתבות בזמן ונהיה תמיד מעודכנים ועדכניים.

הוסיפו תגובה