ראשי » מתכונים לפיצה » מתכונים לבצק לפיצה » מתכון לבסיס פיצה מקמח מלא

מתכון לבסיס פיצה מקמח מלא

בצק פיצה קמח מלא

מתכון לבסיס פיצה מעולה מקמח מלא. טעים כמו המקור ומשודרג בקמח מלא.

המרכיבים:

1 כפית סוכר לבן

½ 1 כוס מים פושרים

1 כף שמרים יבשים

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

2 כוסות קמח מלא

½ 1 כוסות קמח לבן

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, ממיסים את הסוכר במים.

מפזרים מעל את השמרים ומניחים ל- 10 דקות, עד שנוצרת תסיסה (קצף).

מערבבים פנימה את שמן הזית והמלח.

מוסיפים את הקמח המלא וכוס אחת מהקמח הלבן (מותירים בצד ½ כוס קמח לבן).

מערבבים ולשים עד שהמרכיבים מתאחדים ומתקבל בצק ראשוני.

מפזרים את שארית הקמח הלבן (½ כוס) על משטח עבודה ומוציאים אליו את הבצק.

לשים כ- 10 דקות, עד שכל הקמח נספג ומתקבל כדור בצק חלק.

מניחים את הבצק לתפיחה כשעה בקערה משומנת עד שיכפיל את נפחו.

לאחר שתפח, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לשני חלקים.

מגלגלים כל חלק לכדור הדוק ומניחים לתפיחה כ- 45 דקות עד שנפחם מוכפל.

לאחר ההתפחה, מרדדים ומותחים בעזרת הידיים עד לגודל הרצוי.

מניחים בתבנית משומנת או רשת פיצה.

מוסיפים רוטב, גבינות, תוספות, ואופים ב- 220 מעלות למשך 16-20 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.

בצק פיצה קמח מלא

 

משולשת

משולשת קיבלה את הכינוי שלה על שם סלידתה מכל פיצה שהיא לא משולשת.
מבחינתה פיצה לא משולשת היא חילול קודש. משולשת אחראית שנגיש את כל הכתבות בזמן ונהיה תמיד מעודכנים ועדכניים.

תגובה 1