MyPizza.co.il
רוטב פיצה
ראשי » מתכונים לפיצה » מתכונים לפיצות » מתכון לפיצה הכי טעימה בעולם

מתכון לפיצה הכי טעימה בעולם

מנסיון…- זהו המתכון הכי טוב לפיצה ביתית. בצק אוורירי, גבינה איכותית, רוטב עשיר, ותוספות- זה כבר לטעמכם האישי.

המתכון מספיק לשלושה עד ארבעה מגשי פיצה עגולים מאלומיניום או רשת (תלוי בעובי הבצק הרצוי) והפיצה מתאימה גם להקפאה.

כמה הערות לפני שמתחילים:

* אם אתם אוהבים את הבצק פריך ויבש יותר- לכו על מגשי רשת. אם אתם אוהבים את הבצק שלכם קצת יותר ארומטי, השתמשו במגשי אלומיניום משוחים בשמן זית.

*גם בחלוקה לארבעה מגשים מתקבל בצק אוורירי ובעל נוכחות. מי שמעדיף בצק דחוס יותר ובעובי של כסנטימטר, עדיף לחלק לשלושה מגשים. מי שמעדיף יחס שווה עדין יותר של בצק-גבינה, יש לחלק את הבצק לארבעה מגשים.

*לגבי הרוטב- עניין של טעם. אנחנו מעדיפים רוטב עשיר, סמיך ומתובל. סמיכות הרוטב והתיבול שלו תלוי בטעמכם האישי.

*הגבינה… אנחנו משתמשים בתערובת של מוצרלה וגבינה צהובה (כגון "נועם" או "עמק"). מוצרלה מתאימה יותר לפיצות ויקרה יותר, אבל גם טעמה עדין יותר. מצאנו שתערובת 50:50 עוזרת לנו להינות מכל היתרונות.

*דבר אחרון- התוספות. בחירה אישית בהחלט. הפיצה מצויינת גם בלי תוספות, אבל היא מקבלת בסבלנות ובהבנה כל תוספת אפשרית שדעתכם תעלה או ליבכם יחפץ…

*הערת סיכום- ניתן להקפיא את הבצק לפני הרידוד או בשלב הסופי בדומה לפיצה קנויה. בהקפאה של הבצק לבדו, יש לשים לב שהוא ימשיך לתפוח מעט עד שהוא יצטנן במקפיא ולכן יש לאכסנו בכלי או שקית שיאפשרו לו לתפוח ולהתרחב במידת מה. מצד שני, ניתן להכין את הפיצה במגש, כולל הרוטב והגבינה, ולהקפיא אותה כך בדומה לפיצות הקנויות.

ניתן גם לחלץ מהמגש לאחר שקפאה ולאכסן במקפיא בשקית. את התוספות אנו ממליצים לפזר לפני האפיה, אך ברמת העקרון ניתן להקפיא גם אותן.

ועכשיו למתכון:

בהצלחה!

המצרכים:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 כפיות מלח שטוחות

1/2 כוס שמן קנולה

3 כוסות מים פושרים עד חמימים

כ-600 גרם רסק עגבניות (מי שאוהב רוטב דליל מומלץ לדלל במים)

ו/או עגבניות מרוסקות או מגוררות

ו/או תבלינים (מלח, פלפל שחור, בזיליקום, אורגנו, תבלין פיצה, צ'ילי, זעתר וכיוב')

כ-800 גרם גבינה מגוררת (מוצרלה ו/או גבינה צהובה אחרת)

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות (עדיף על אופציית טורבו- עם מאוורר).

מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מעל מלח, שמן ומים ומתחילים ללוש. הכי קל ופשוט להשתמש בבלנדר עם וו לישה. כשהבצק אחיד וחלק, מומלץ להוסיף מעט שמן ללישה האחרונה למניעת התייבשות. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעה וחצי.

מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים (לפי ההעדפה האישית לעובי הבצק) ומרדדים לגודל המגשים. אם משתמשים במגש ולא ברשת, מומלץ לשמן בשמן זית או קנולה. דוקרים את הבצקים המרודדים במזלג למניעת התנפחות וכיסי אויר.

שימו לב- גם במהלך האפיה הבצק ממשיך לתפוח מעט במגש/רשת, כך שהתוצאה הסופית עבה יותר.

מורחים את הרסק על הבצקים (מוכן, או מדולל, מעגבניות או מעורב, ומתובלן לפי הטעם. אנחנו אוהבים רסק מדולל מעט ומתובלן היטב, מתוסף בכל האופציות שמוזכרות ברשימת המצרכים. אין מידות מדויקות, הכל לפי הטעם האישי! מתבלנים וטועמים, ניסוי וטעייה).

מפזרים את הגבינה באופן שווה על הפיצות.

מפזרים את התוספות הרצויות לפי הבחירה האישית.

אופים בתנור כ-15 עד 20 דקות (תלוי בתנור) עד שהתחתית משחימה מעט. יש לשים לב לא לאפות יותר מידי, דבר שיביא לאיבוד האלסטיות של הגבינה וייבוש הבצק.

חותכים את הפיצה לשמונה משולשים, מגישים ונהנים!

מומלץ לאפות פיצה אחת כל פעם ולאכול אותן חמות. את השאריות ניתן וכדאי להקפיא (בין אם הן אפויות ובין אם לא) ולחמם/לאפות בתנור כשרוצים לאכלן.

שאריות פיצה אפויה נשמרות היטב גם במקרר למשך 2-3 ימים, וניתן לחממן גם במיקרוגל.

זהו.

רוטב פיצה

 

משולשת

משולשת

משולשת קיבלה את הכינוי שלה על שם סלידתה מכל פיצה שהיא לא משולשת.
מבחינתה פיצה לא משולשת היא חילול קודש. משולשת אחראית שנגיש את כל הכתבות בזמן ונהיה תמיד מעודכנים ועדכניים.

הוסיפו תגובה ואולי תזכו בפיצה בחינם

רוצים פיצה בחינם?!

קבלו מאיתנו עדכונים ואולי נפתיע אתכם עם פיצה בחינם

רק אתם קובעים!

פיצה קפואה?

נגישות