ראשי » מתכונים לפיצה » מתכונים לבצק לפיצה » מתכון לבצק פיצה בסגנון איצי

מתכון לבצק פיצה בסגנון איצי

בצק פיצה

בצק מעולה לפיצה, מספיק לשלושה או ארבעה בסיסים (תלוי בעובי הרצוי), ומתאים גם להקפאה  ככדור בצק, כבסיס מרודד או לאחר האפיה.

המצרכים:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 כפיות מלח שטוחות

1/2 כוס שמן זית או קנולה

3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.

מוסיפים לקערה את המלח, השמן והמים.

לשים (עדיף במערבל עם וו לישה במהירות נמוכה) 5-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

משמנים מעט את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעה וחצי.

מחלקים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים (לפי ההעדפה האישית לבצק דק או עבה יותר).

על משטח מקומח מרדדים לעיגולים שטוחים כגודל התבניות שברשותכם.

מומלץ לדקור את הבצק במזלג למניעת כיסי אויר בזמן האפיה.

מורחים רוטב (מתכונים לרוטב פיצה ניתן למצוא כאן) ומפזרים גבינה ו/או תוספות כרצונכם.

אופים על רשת פיצה או אבן אפיה או במגש פיצה משומן כ-15-20 דקות עד שהבסיס מזהיב.

בצק פיצה

משולשת

משולשת קיבלה את הכינוי שלה על שם סלידתה מכל פיצה שהיא לא משולשת.
מבחינתה פיצה לא משולשת היא חילול קודש. משולשת אחראית שנגיש את כל הכתבות בזמן ונהיה תמיד מעודכנים ועדכניים.

הוסיפו תגובה